سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نفقه چیست؟ و در چه شرایطی به زن تعلق می گیرد؟

در اثر ازدواج تکالیفی برای مرد و زن ایجاد می شود، نفقه یکی از تکالیفی است که به عهده ی مرد بوده و باید به زن پرداخت شود. منظور از پرداخت نفقه همان برطرف نمودن نیازهای متعارف و ابرومندانه زن در زندگی است. نفقه شامل تمام نیازهای متعارف و متناسب با شان زن است.

مطابق ماده 1107 قانون مدنی، نفقه شامل نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن می باشد. مانند مسکن، پوشاک، خوراک، اثاثیه منزل، هزینه های درمان و حتی خادم در صورتی که زن عادت به داشتن خادم دارد یا به علت مریضی به خادم نیاز پیدا می کند.

شرایطی که نفقه به زن تعلق می گیرد را در زیر لیست کرده ایم:

  • عقد دائم: در عقد موقت، نفقه ای به زن تعلق نمی گیرد مگر اینکه در زمان عقد موقت شرط کرده باشند. اما در عقد دائم بدون اینکه شرطی باشد، پرداخت نفقه به عهده ی شوهر است.
  • تمکین زوجه: در صورتی که زن تمکین کند، نفقه به او تعلق می گیرد. به عبارتی استحقاق زن به نفقه مشروط به تمکین است. در صورتی که زوجه دلیلی برای عدم تمکین نداشته باشد و تحت هیچ شرایطی حاضر به تمکین از شوهر نشود، طبق قانون نفقه ای به او تعلق نخواهد گرفت.

گاهی اثبات عدم تمکین برای زوجه بسیار دشوار می شود. زیرا باید دلایلی که برای عدم تمکین ارائه می دهد در دادگاه اثبات شده و قاضی پرونده تایید کند. در این شرایط نیاز دارد تا با بهترین وکیل تمکین در تهران در ارتباط بوده و وکالت پرونده را به ایشان بسپارد.

دوستان و همراهان گرامی اگر قصد دارید که اطلاعاتی در مورد بهترین وکیل نفقه در تهران کسب کنید به وب سایت برترین وکیل  مراجعه کنید.